Ładowanie...
Menu
PL
EN
PL
EN
24.10.2024
Nowi najemcy dołączają do łódzkiej Fuzji
Nowi najemcy dołączają do łódzkiej Fuzji

Fuzja w Łodzi dynamicznie rozwija swoją ofertę gastronomiczną i usługową. Jesienią do grona najemców dołączą dwa nowe lokale – znana śniadaniownia, Bułkę przez Bibułkę oraz Trzykrotny Mistrz Burgerowy, oryginalna burgerownia. W listopadzie natomiast otworzy się nowy salon fryzjerski Éclat Hair Patrycja Orczykowska, który rozszerzy ofertę beauty. Na terenie konceptu już działają cukiernia DESEO i – od miesiąca – restauracja Sartoria.

Pizzeria i restauracja włoska Sartoria swoje podwoje otworzyła 25 września. Przez ten miesiąc goście mogli raczyć się oryginalnymi długo przygotowywanymi pizzami neapolitańskimi i klasycznymi włoskimi makaronami, a także ośmiornicą, popisowym daniem restauracji. Poza ucztą dla ciała miejsce oferuje też ucztę dla oka. Wystrój restauracji koresponduje z włókienniczą historią dawnej fabryki Scheiblerów. Wszystko to za sprawą umieszczonych wszędzie nitek … makaronu, które nawiązują do nazwy restauracji. Sartoria po włosku to „zakład krawiecki”. Lokal zajmuje blisko 415 mkw. powierzchni i poza menu wytrawnym oferuje też klasyczne włoskie desery oraz specjalnie wyselekcjonowane wina.

Bułkę przez Bibułkę powita pierwszych gości jeszcze tej jesieni. Będzie to szósty lokal tej popularnej śniadaniowni, a zarazem jej pierwszy oddział w Łodzi. W menu znajdą się m.in. słynne bułki przez bibułkę, bajgle, sałatki, zupy oraz zdrowe koktajle. Lokal o powierzchni 180 m² zlokalizowany będzie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny.

W tym samym kompleksie otworzy się także burgerownia Trzykrotny Mistrz Burgerowy, która swoją nazwę zawdzięcza licznym wygranym w ogólnopolskich konkursach na najlepsze burgery. Na powierzchni 130 m² goście będą mogli spróbować zarówno klasycznych burgerów, jak i dań premium, takich jak TomahawkRib eye czy T-Bone. Lokal będzie oferował również wegetariańskie alternatywy, a także bardziej nietypowe dania, jak szponder sous vide czy ozór wołowy.

Warto wspomnieć, że to właśnie w Fuzji, jako pierwsza, swoją działalność rozpoczęła cukiernia DESEO. Ta renomowana marka, znana z oryginalnych deserów inspirowanych światowymi trendami, działa w jednym z odrestaurowanych budynków Fuzji od kilku miesięcy, przyciągając miłośników słodkości z całej Łodzi.

Oferta usługowa Fuzji wzbogaci się natomiast o Éclat Hair – Patrycja Orczykowska – nowoczesny salon fryzjerski specjalizujący się w pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, który otworzy się pod koniec listopada. Salon o powierzchni 125 m², zlokalizowany na parterze biurowca przy Ogrodach Anny, będzie oferować kompleksowe zabiegi pielęgnacyjne oraz organizować szkolenia dla profesjonalistów.

Fuzja staje się miejscem debiutu wyjątkowych konceptów gastronomicznych i usługowych na łódzkim rynku, co podkreśla jej rosnącą rolę jako nowego centrum kulinarno-usługowego na mapie miasta. Dzięki zróżnicowanej ofercie Fuzja stopniowo staje się w tętniącą życiem przestrzenią, która przyciąga zarówno mieszkańców, jak i turystów.

 

Ta strona wykorzystuje pliki cookie.
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na krzyżyk w prawym górnym rogu tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce
Rozumiem