Sezon ogródkowy czas start! Chyba na nic tak bardzo nie czekaliśmy jak na wyjście do restauracji! Jedzenie na wynos ma swoje dobre strony, ale mimo wszystko nie oddaje prawdziwego smaku, którego możemy doświadczyć na miejscu. Już od 15 maja będziecie mogli usiąść na świeżym powietrzu i zjeść śniadanie, obiad, lunch lub kolację w tych znanych i nieznanych warszawskich ogródkach! Wyjście do restauracji to coś więcej niż szybki obiad na mieście, to element życia społecznego, którego tak bardzo wszystkim brakowało.
Bez cienia przesady możemy powiedzieć, że ten sezon będzie należał do Browarów Warszawskich. Nowa przestrzeń na warszawskiej Woli z tygodnia na tydzień wypełnia się kolejnymi smacznymi konceptami. Jesteście ciekawi w jakich klimatycznych ogródkach będziecie mogli się rozgościć już od 15 maja? Łapcie listę restauracji, które czekają na Was z otwartymi ramionami…i ogródkami!
Mykonos – szczęście potrzebuje przestrzeni
Ta restauracja oprócz pięknego ogródka, ma również piękne menu – znajdziecie w nim klasyczne greckie meze, ale także moussaka, paidakia, souvlaki, pikantne kotleciki mielone, ośmiornicę z grilla, grillowaną doradę, okonia, dorsza, homara, krewetki, małże, a nawet szprotki w wersji greckiej. A nie wspomnieliśmy jeszcze nawet o rozbudowanej ofercie lunchy, które codziennie przygotowuje team chefa Vogdanosa. Zaimponuje Wam z pewnością także tutejszy arsenał win, zarówno greckich, jak i tych z całego świata. A gdzie wino i grecki szef, tam taniec i śpiew. A dobra zabawa kocha przestrzeń. I właśnie dlatego Mykonos jest naprawdę ogromnym lokalem z niemałym ogrodem zewnętrznym. Tak, szczęście potrzebuje przestrzeni. Tu znajdziecie jedno i drugie. Wpadajcie i sami sprawdźcie!
W tym miejscu nie tylko napełnicie kubek aromatyczną kawą, ale też możecie nakarmić swoje kubki smakowe ich śniadaniami, croissantami, lunchami, brunchami i deserami. A jeśli marzy Wam się ulubiona kawa z croissantem na słonecznym ogródku, to już od 15 maja zaproście znajomych na śniadanie przy kawie w Browarach. Uwierzcie nam ogródek mają cudowny – ukryty za murem, który w połączeniu z ich wystrojem tworzy niesamowity klimat i daje jeszcze większą przyjemność.
W tym miejscu po prostu unosi się aromat dobrej atmosfery, dobrej zabawy i relaksu, którego wszyscy potrzebujemy.
Mieliście okazję spróbować już najmodniejszego sushi w Warszawie? Właśnie nadarza się ku temu okazja żeby odkryć je na miejscu i to w całkiem przyjemnym miejscu. Dlaczego to sushi jest takie wyjątkowe? Sam wygląd wprowadza w zachwyt. Sushi jest kwadratowe, a użyty w nim ryż zachowuje balans kwasowości, co może wyrywać amatorów „spolszczonego sushi” ze strefy komfortu. Ale tylko taki ryż idealnie wybija smak ryb i innych bezkompromisowych składników, które notabene można po części nabyć „na miejscu”, bo Japonki mieszczą się we wnętrzu... delikatesów Azjatka. W menu znajdziesz naście zestawów, a cyklicznie wprowadza się tu nowości z ekskluzywnych składników sprowadzanych nie tylko z Japonii – m.in. otoro z tuńczyka, ikry łososia, małż świętego Jakuba i jeżowców.
Kolejne miejsce w Browarach, w którym możesz rozsiąść się przy jednym ze stolików, napić się smacznej kawy i zamówić tzw. spersonalizowane kanapki robione „na świeżo” lub skusić się na kultowego już cruffina, w którego kruchym cieście skrywa się płynne nadzienie. Ten z kremem pistacjowym to prawdziwy majstersztyk. Zasłużoną i dobrą sławą cieszą się też tutejsze croissanty. Uwierzcie nam, że spróbujecie ich wypieków raz, a będzie wracać po nie już zawsze!
Cukiernia butikowa, która swą unikatowość opiera na deserach typu petit gateau, które są światową ikoną nowoczesnego cukiernictwa. To małe wizualne arcydzieła, których uroda idzie w parze z finezyjną fuzją smakowych doznań. W gastronomicznej nowomowie polskiej „petit gateau” to „monoporcje”, bo to niby takie „przyjemności na raz”. W praktyce po te „jednorazowe rozkosze” do DESEO w Browarach Warszawskich będziecie wracać nie raz i nie dwa. Kto skosztował, ten wie. Oprócz wybitnych słodkości, mają także wybitne lody, na które można wpaść i rozsiąść się w ich uroczym ogródku!
To nie koniec tej smacznej listy! Jeszcze w maju na terenie Browarów Warszawskich otworzą się kolejne gastronomiczne koncepty, które zachwycą swoim wyglądem wewnątrz jak i na zewnątrz! Zapiszcie sobie dokładnie ten adres – z całą pewnością warzy się tam wiele dobrego!